Loading...

Sztárcsinálók rockopera

Várkonyi Mátyás – Miklós Tibor

SZTÁRCSINÁLÓK

rockopera

A PS Produkció a Vámpírok bálja, a Sakk és a We Will Rock You musicalek bemutatása után ismét nagyszabású feladatra vállalkozik, az 1981-ben írt első magyar rockoperát, a Sztárcsinálókat tűzi műsorára. A sokszereplős, látványos elemeket tartalmazó darab zenéjét Várkonyi Mátyás szerezte, a szövegét Miklós Tibor írta.

A Simon Edit producer által felkért alkotói csapat - Szente Vajk rendező, Kentaur díszlet- és látványtervező, Túri Lajos Péter koreográfus, Horváth Kata jelmeztervező, Madarász János Madár világítástervező, Balassa Krisztián zenei vezető és Póka Balázs művészeti vezető - garancia az újabb sikerre.

A készülő előadás a PS Produkciótól már megszokott magas minőséget és egy újabb zenés színházi érték létrehozását jelenti, tizenkét tagú zenekarral és olyan jól ismert és méltán népszerű szereplők közreműködésével többek között, mint Szemenyei János, Sári Éva, Kecskés Tímea, Egyházi Géza, Vecsei László, Török Anna, Stéphanie Schlesser, Veres Mónika Nika, Csuha Lajos, Cseh Dávid Péter, Simon Panna Boglárka, Pavletits Béla, Kovács Gyopár  és Károlyi Krisztián.

A Sztárcsinálók legendás ősbemutatóját 1981 augusztus 6-án tartotta a Rock Színház hatalmas sikerrel. A darab népszerűsége azóta töretlen. Az 1990-es évektől kezdve több színház vette repertoárjába és nemzetközi színházi fesztiválokra is meghívást kapott. 2020-ban egy friss, korunk elvárásait figyelembe vevő, izgalmas bemutatóval tér vissza Budapestre a legendás előadás.

A történet az ókori Rómában játszódik, a főszereplő Néró korában, Kr. u. 54-ben kezdődnek az események, Claudius császár uralkodásának utolsó évében, és Néró haláláig tartanak. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá. Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit.

Néró felbukkanása, tündöklése, majd bukása minden korban tanulsággal szolgál. A Sztárcsinálók című rock opera a PS Produkció bemutatásában, az Újpesti Rendezvénytér színpadán, Szente Vajk rendezésében minden generáció számára különleges zenés színházi élmény és kikapcsolódás.

Az előadás a Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány és az UP Újpesti Rendezvénytér együttműködésével valósul meg.

Bemutató:

UP Újpesti Rendezvénytér, 2020. február 1.

További előadások: február 2, 3, 4, 5, 6, 7. 19.00 óra